?

Må jeg sprite ned brillene hver gang jeg tar på munnbindet?

Kvinne 22 . 03 Mai 2021
Spørsmål

Hei! Jeg har lett lenge etter svar på dette, så jeg håper kanskje dere vet. Jeg bruker briller, og når jeg bruker munnbind så skal jo brillene settes på oppå øverste delen av munnbindet. Man skal jo unngå å ta på munnbindet, må jeg sprite ned brillene før og etter dette hver gang siden de har vært nær munnbindet? Isåfall, hvordan gjør man dette skånsomt? Jeg er klar over at munnbindet mitt fungerer best i å filtrere min egen utpust for å beskytte andre, men man skal jo likevel unngå å ta på det..

Kvinne (22)
Fagperson svarer
Hei

Kombinasjonen munnbind og briller er en utfordring i seg selv. Mange plages med dugging. Det er viktig å klype munnbindet godt fast over nesen så man unngår for mye luft oppover som dugger for brillene.

Når det kommer til desinfeksjon så tenker jeg at det er fint å rengjør brillene regelmessig og at du vasker/desinfiserer hender før du tar på munnbind og etter at du tar på brillene dine. Det er nemlig sånn at vi tar oss veldig mye i ansiktet gjennom en vanlig dag. Det er generelt viktig å unngå å ta seg til ansiktet. Mange av disse gangene er vi imidlertid ikke klar over selv. Det er derfor viktig med nøye håndhygiene. Når det kommer til hvordan gjøre dette skånsomt så vil de fleste harde flater som briller tåle både såpe og overflatesprit, men dersom du skulle være i tvil så kan du vurdere å kontakte din optiker for råd om hvordan brillene bør rengjøres.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?